Задържаха осъждан за контрабанда румънец с 378 пакета нелегални цигари в Русе

Снимка: Агенция "Митници"

Русенски митнически служители разкриха 378 пакета цигари без български акцизен бандерол в багажа на румънски гражданин, пътуващ с автобус по линията Истанбул - Букурещ, съобщиха от Агенция "Митници".

Трафикантът на нелегални акцизни стоки криел цигарите в пътнически сак под седалката си. Пакетите "L&M", 100 мм, били опаковани първо в черен найлонов чувал и след това поставени в сака. Всички цигарени опаковки са с надпис "DUTY FREE". Пред митническите служители Й.Н. потвърдил, че багажът е негов.

Незабавно производство по описа на Митница Русе е образувано срещу румънския гражданин. В хода на разследването станало ясно, че той вече е осъждан за контрабанда на търговски марки по дело, водено от Митници Свиленград през 2014 година.

Наказан е с 4 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок. Поредното му престъпление е в периода на изпитателния срок, така че румънският гражданин при осъждане ще трябва да изтърпи заедно с новото си наказание и 4-е месеца за предходното закононарушение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право