Пенсионер блъсна с кола комшия след спор за път

Съседски спор за път приключи с присъда за умишлено причиняване на средна телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

Условна присъда от 2 г. с 3-годишен изпитателен срок получи от окръжния съд 67-годишен пенсионер от кв. Аспарухово, който нарочно блъснал с колата си свой съсед.

Инцидентът имал предистория. Подсъдимият Васил Иванов редовно паркирал в локалното платно край ул. "Св. Св. Кирил и Методий" така, че блокирал излаза на автомобилите на комшиите си. Според тях Иванов се държал безцеремонно и смятал, че пътят е негов. На 20 юли миналата година по този повод между пенсионера и съседа му Станислав Стоянов се развихрил спор. Малко по-късно Стоянов излязъл да разхожда кучето си, когато бил застигнат от автомобила на подсъдимия. След нови гневни реплики Иванов потеглил с форсиран двигател, блъснал опонента си и избягал.

Според съдебно-медицинската експертиза от удара пострадалият получил фрактура на дясната лъчева кост, множество охлузвания и контузии по крайниците. Въпреки нанесената тежка травма пред съда виновният му комшия не се разкаял, а развил своя защитна теза, която обаче доказателствата по делото опровергали.

Иванов, който е осъждан и има множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата, може да обжалва наказанието си пред апелативния съд, уточниха от прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право