Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

Осъдиха служителка на ДАИ, присвоила 49 110 лева

По обвинителния акт на Окръжната прокуратура в Разград днес състав на Разградския окръжен съд произнесе присъда 4 год. лишаване от свобода за две престъпления на 38-годишната Десислава Тр., старши специалист-инспектор в областния отдел „Контролна дейност – Държавна автомобилна инспекция“ в Разград. Заради съкратения съдебен процес и признаване на вината от подсъдимата присъдата се редуцира на 2,8 год. лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Само за 40 дни държавното обвинение и съдът успяха да насрочат и разгледат делото.

Служителката на ДАИ бе обвиняема за престъпление по служба, извършено като продължавано деяние и представляващо особено тежък случай. За това престъпление съдът я призна за виновна и й наложи наказание лишаване от свобода от 2,8 год. лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок.

За противозаконното обсебване на парични средства, платени от водачи на МПС за издаване на удостоверения за превоз на опасни товари съдът й наложи осем месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Съдът групира двете наказания, като й наложи най-тежкото от тях – 2,8 год. лищаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок..

При вътрешноведомствена проверка в ДАИ се установило, че липсват документи и разписки за внесени суми за издаване на карти за квалификация, карти за дигитален тахограф и карти на водачи, които превозват опасни товари /ADR/. В задълженията на подсъдимата Десислава Тр. влизало приемане на заявления за тези документи, които задължително се придружавали от вносни бележки за платени такси по банков път. Оригиналното заявление се предавало на фирма „Трюб Демакс“ АД, тъй като дружеството изработвало картите, а другото оставало в ДАИ – Разград, заедно с оригиналните платежни документи.

В периода 1 януари до 31 август 2013 г. с цел да набави за себе си имотна облага поради семейни проблеми Десислава Тр. нарушила служебните си задължения, с което причинила значителни вредни последици на стойност 49 110 лева, от които 44 256 лева щети за частното акционерно дружество „Трюб Демакс“ и 4854 лева за

Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, като случаят е особено тежък. Тя противозаконно обсебила и сумата от 305 лева, като и това деяние е извършено при условията на продължавано престъпление в периода 1 януари до 23 октомври 2013 год. Сумата представлява взети на ръка такси за издаване на документи на водачи на МПС без право, които тя не внесла по банковата сметка на автомобилната инспекция и частното дружество.

Платените на ръка такси обаче тя задържала за себе си, но придвижвала заявленията за издаване на съответните карти, като се възползвала от обстоятелството, че оригиналните платежни документи оставали в автомобилната инспекция. С извършените от Десислава Тр. деяния, при които е действала с престъпна упоритост и дори когато е била в болнични, освен финансови щети, са накърнени доверието и авторитетът на Държавната автомобилна инспекция.

Въпреки че и частното акционерно дружество, и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ бяха редовно призовани на днешното съдебно заседание, техни представители не се явиха и не предявиха граждански искове за нанесените им материални щети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.