Премиерът разговаря с докладчиците на ПАСЕ по пост-мониторинговия диалог

Премиерът с Жолт Немет

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа по пост-мониторинговия диалог с България Франк Швабе и Жолт Немет. Двамата са на работно посещение в София, съобщава пресцентърът на МС.

По време на разговора премиерът Борисов увери докладчиците, че България ще продължи ползотворното сътрудничество с ПАСЕ за приключване на пост-мониторинговия диалог. „Очакванията ни са за конструктивна и обективна оценка на усилията на българските власти и предприетите реформи“, заяви премиерът.

Той запозна представителите на ПАСЕ с предприетите мерки и законодателни изменения по отношение на борбата с корупцията и реформата в съдебната система и посочи, че българската страна ще продължи да полага допълнителни усилия в идентифицираните области, дори да не са предмет на наблюдение.

"Преди дни приключи шестмесечното ротационно българско председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа, което получи висока оценка от страна на нашите партньори“, допълни министър-председателят. Той посочи, че в периода на председателството един от трите основни приоритета бе защита на медиите от външно влияние, като в изпълнение на този приоритет се състоя Международна конференция, посветена на ролята на медиите в политиката.

Франк Швабе и Жолт Немет проведоха среща и с министъра на външните работи Даниел Митов. В рамките на визитата им предстоят разговори и с представители на други държавни институции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика