Министър Николина Ангелкова очаква между 4 и 5 млн. чуждестранни туристи през летния сезон в България

"През летния сезон между 4 и 5 милиона чуждестранни туристи избират България за своята почивка", каза министърът на туризма Николина Ангелкова, предаде "Фокус".

На въпроса дали българите избират да почиват в родината си или в Гърция тя коментира, че всеки сам избира къде да прекара своята ваканция. "Плажовете в България и в Гърция са много различни и трудно могат да бъдат съпоставяни. Това е все едно да сравняваме ябълки с круши", допълни министърът на туризма.

Гърция има между 14 и 15 хил. км плажна ивица заедно с островите, докато нашата страна разполага с около 400 км крайбрежие. "Но ние посрещаме между 4 и 5 млн. чуждестранни туристи лятото, което показва, че имаме добър продукт. Трябва разбира се още много работа, но не можем, и не трябва, сами да отричаме това което имаме", заяви Ангелкова.

Данните от доклада на Европейската комисия по екология за 2015 г. сочи, че през миналия летен сезон в България са били проверявани 94 морски плажа като 67 от тях са с отлично качество на водата. Първите проби на РЗИ за 2016 г. също показват, че водата е чиста и няма поводи за притеснение, стана ясно от думите на министъра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика