На 25 май 2018 да почерпят

Раздадоха наградите “Аскеер 2018” За цялостен принос в развитието на театралното изкуство отличиха Васил Михайлов

Хазал от “Черната перла” не крие новата си любов Актрисата Ханде Ерчел твърди, че славата не я е променила

100-годишна сграда се срути в Аржентина и уби трима

Николас Мадуро се закле за втория си мандат като президент на Венецуела

Макрон и Путин се срещнаха в Константиновския дворец край Санкт Петербург

Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил Премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев заедно почетоха паметта и делото на светите братя Кирил и Методий в базиликата „Сан Клементе”

В Пловдив обучават студенти за здравословно и диетично хранене

“Студенти от Университета по хранителни технологии (УХТ) вече разработват диетични рецептури, приготвени в нови кухненски съдове от алуминий, покрити с вулканична лава”, съобщи зам.-ректорът на УХТ проф. д-р инж. Йорданка Алексиева.

В тези съдове може да се готви, без да се използва мазнина. В съдовете с естествено антибактериално покритие може да се приготвя месо, зеленчуци, а при поставяне на капак – цяло пиле и риба, без отделяне на дим и неприятни миризми. Студентите се обучават на принципите за здравословно и диетично хранене и да предлагат менюта, съобразени с изискванията на различни възрастови и професионални групи.

Иновативните съдове са на италианската фирма “Сирио Бул” и са предоставени от нейните собственици Маурицио и Ана Аугостини. “Студентите ни ще имат възможност да се запознаят с новостите в ресторантьорството, тъй като тези съдове съчетават топлопроводимите свойства на алуминия и топлозадържащите на вулканична лава. Освен това Ана и Маурицио Аугостини ще спонсорират и научно-приложно изследване, целящо разнообразяване на ястията, допринасящи за здравословен модел на хранене, за ограничаване употребата на мазнини”, допълни зам.-ректорът на УХТ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.