Швейцарският курорт Цермат е блокиран заради повишена лавинна опасност

Повече момчета според поверието в „Дева Мария“

Броят на жертвите на пожара в Прага нарасна на 4

Учени създадоха карта на движението на мисълта в мозъка

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 януари 2018

Най-интересните изложби по света тази пролет

Похитител платил такси с пръстени на жертвата си Отвлечената ядосала бандита, че не му дава пари на заем

Министър Красимир Каракачанов за инцидента със самолета “Спартан”: Вторият пилот се е обучавал за първи

Публикация на турски език в профила на Радев (обзор) Има препратка към сайт за бързи кредити в южната ни съседка

Караянчева поздравява всички шефове на европейски комисии Форумът ще се излъчва на живо в интернет

ГЕРБ уличиха в лъжа БСП преди вота (обзор) Митниците и ДАНС спрели теч за милиарди още през 2016-та

НСО и хакерите

САЩ призоваха Турция да прояви въздържаност в Сирия

Сняг, студ и лед – опасно време в 19 области

Бяла мида и рапан спасяват риболовния сезон Слаб улов тормози хората по Черноморието

В Пловдив обучават студенти за здравословно и диетично хранене

„Студенти от Университета по хранителни технологии (УХТ) вече разработват диетични рецептури, приготвени в нови кухненски съдове от алуминий, покрити с вулканична лава“, съобщи зам.-ректорът на УХТ проф. д-р инж. Йорданка Алексиева.

В тези съдове може да се готви, без да се използва мазнина. В съдовете с естествено антибактериално покритие може да се приготвя месо, зеленчуци, а при поставяне на капак – цяло пиле и риба, без отделяне на дим и неприятни миризми. Студентите се обучават на принципите за здравословно и диетично хранене и да предлагат менюта, съобразени с изискванията на различни възрастови и професионални групи.

Иновативните съдове са на италианската фирма „Сирио Бул“ и са предоставени от нейните собственици Маурицио и Ана Аугостини. „Студентите ни ще имат възможност да се запознаят с новостите в ресторантьорството, тъй като тези съдове съчетават топлопроводимите свойства на алуминия и топлозадържащите на вулканична лава. Освен това Ана и Маурицио Аугостини ще спонсорират и научно-приложно изследване, целящо разнообразяване на ястията, допринасящи за здравословен модел на хранене, за ограничаване употребата на мазнини“, допълни зам.-ректорът на УХТ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.