Рецидивист с 13 присъди пак влиза в затвора

Четиринадесета присъда „лишаване от свобода” за грабеж на жена получи опасен престъпник от Монтана.

28-годишният Бранислав Белянски нападна през януари тази година на булевард в центъра на Монтана минувачка и само намесата на три смели момчета спаси жената от по-тежки последици.

Ангелина К. се прибирала привечер, когато апашът налетял върху нея и се опитал да й задигне чантата, в която имало 100 лева, лични документи и дебитна карта. Жената се опитала да се спаси от нападателя, ударила го с чанта и се развикала за помощ.

За неин късмет лек автомобил с трима млади мъже, който преминавал по улицата, спрял и младежите подгонили престъпника. Смелчаците заловили апаша и го предали на пристигналите полицаи.

В МВР управлението изяснили, че Белянски е осъждан с 13 влезли в сила присъди за различни тежки престъпления. Само месец преди нападението над жената той бил излязъл от килията, където лежал за изнасилване.

Тримата храбреци Евелин /26 г./ и Тодор и Лазар /27 г./ бяха наградени с почетни грамоти от МВР. Пред съда, вероятно за да избегне по-тежко наказание, рецедивистът се призна за виновен и сключи с прокуратурата споразумение за 3 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право