Гуардиола чупи рекорд със Спайдърмен

Пеп Гуардиола още не е започнал истинската си работа в "Манчестър Сити", но е готов да счупи трансферния рекорд на клуба. Треньорът пожела Пиер-Емерик Обамеянг срещу 75 милиона евро за "Борусия" (Дортмунд). Гуардиоала вече взе от "жълто-черните" Илкай Гюндоган. Испанският гуру иска да изпревари "Реал" (Мадрид), който също се е насочил към Гуардиола. Очаква се почти целият титулярен тим на "Сити" да бъде подменен, за да се постигне голямата цел - триумф в Шампионската лига. През миналия сезон Обамеянг вкара 40 гола във всички турнири за "Борусия". Нападателят от Габон е изместен като Спайдърмен, но в Бундеслигата му забраниха да си слага маската на анимационния герой след гол.

В същото време изпълнителният президент на "Байерн" Карл-Хайнц Румениге предупреди футболния свят да се пази от Англия. "Голяма грешка ще е, ако си мислим, че там работят само идиоти - каза бившият германски национал. - Англичаните искат да си купят най-доброто ноу-хау от Европа и света. Това може да стане критично за останалите. Ето например "Ливърпул" ни взеха специалиста по храненето."

Според Румениге испанските отбори с късмет са доминирали европейския футбол през този сезон. "Мачовете се развиха много нещастно - каза шефът на "Байерн". - Ние и "Борусия" (Дортмунд) бяхме най-добрите отбори в двата турнира и отпаднахме заради огромна липса на шанс. Надявам се националният отбор на Германия да го покаже във Франция. Най-нормалното нещо е световният шампион да стане и европейски."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят