Шарапова е наказана за две години заради мелдония, ще обжалва наказанието си

Руската звезда на тениса Мария Шарапова беше сурово наказана за употребата на мелдоний. От Световната антидопингова асоциация (УАДА) обявиха, че тя няма да има право да играе в следващите две години. 26 януари 2016 г. е денят, на който тенисистката даде положителната допинг проба и затова забраната влиза в сила от тази дата. 

Световната антидопингова асоциация оповести през април, че не е известно със сигурност колко време престоява мелдоният в организма, заради което се реши спортистите дали положителна проба преди 1 март да не бъдат наказани, но само при условие, че мелдоният е бил приеман преди 1 януари.

Шарапова призна, че е използвала мелдоний след 1 януари, тъй като не знаела, че той е в обновения списък със забранени стимуланти и го познавала под името милдронат.

Руската тенисистка обяви, че ще обжалва наказанието си. "Трибуналът правилно отсъди, че аз не съм нарушила умишлено правилата, но аз не мога да приема твърде тежкото наказание от 2 години. Трибуналът прие, че не съм направило умишлено нищо лошо, но въпреки това искат да ми забранят да играя през следващите две години. Аз веднага ще обжалвам дължината на наказанието пред Спортния арбитражен съд", написа Шарапова във Facebook.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт