Централният клон на пощата в Хасково, който беше обран, отново работи

Централният клон на пощата в Хасково, който беше обран рано тази сутрин, отново работи, съобщава БНР.

Възстановено е изплащането на пенсиите и гражданите ще могат да ползват всички видове пощенски услуги, съобщи ръководителят на Областната пощенска станция Въчка Иванова.

Все още няма официална информация колко пари за откраднати от пощата в Хасково, по непотвърдена информация става дума за около 1,8 млн. лева.

Полицията издирва престъпната група. Продължават разпитите на криминално проявените в региона, на пощенски служители и охранители.

"Направо съм шашнат. Дават се много пари за охрана, а пък в крайна сметка ограбили пощата", коментира един от гражданите, дошъл да получи пенсията си.

Директорът на РДВР в Хасково Ангел Цанков обясни: "Става въпрос за добре подготвена група. Имали са достатъчно информация да извършат престъплението".

ръководителят на Областната пощенска станция Въчка Иванова гарантира изплащането на пенсиите. "Парите са застраховани и хората ще си получат пенсиите. Днес се работи по възстановяване на работния процес за изплащане на пенсиите. От утре те ще бъдат изплащани по график и клиентите, някои от клиентите, които не биха могли да получат пенсиите си днес, ще ги получат утре", уточни тя.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за кражба на сума в особено големи размери.

Крадците са били трима. Продължава издирването на престъпната група, разпитват се криминално проявени, проверяват се и пощенските служители.

Крадците са проникнали през оградата в задната част на сградата, след като са я срязали с флекс. След това са влезли през служебния вход, като са счупили патрона на вратата. Охранителят, който е бил на дежурство вътре в сградата, е бил завързан от крадците и залят с препарат "Белина". След това нападателите са демонтирали охранителните камери.

След като са взели парите, те са се опитали да заличат следите. В касовото помещение и коридорите, по които са минавали, е разлят препарат. Посипали са навсякъде и косми, с които са се снабдили предварително от фризьорски салон. Сигналът за обира е бил подаден в 4.30 часа от случаен минувач, който чул виковете на завързания охранител. Състоянието на пострадалия охранител е добро.

Според източници от разследването обирът е подготвян дълго време и е извършен много професионално, не се изключва и участие на служители от пощата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право