Марешки продавал дизела с 2 стотинки надценка

Бизнесменът Веселин Марешки обяви по БНТ, че не е на загуба. Той съобщи, че печалбата от бензиностанциите му е от 2 стотинки на литър дизел, което е достатъчно за да се справи с бизнеса си.

"В момента сме закупили около 10 бензиностанции. Към момента имаме 5 отворени, даже шеста отваряме, и сме закупили 10 чисто нови камиона с чисто нови цистерни плюс още два-три стари", съобщи Марешки.

Бизнесменът обяви, че е за фиксиране на пазара на горива в смисъл на въвеждане на закон, който да определи максимални цени и заяви, че в момента той самият е абсолютен регулатор на пазара. "Това, което държавата трябва да го върши, го върша аз, жертвайки здравето и живота си", категоричен бе той.

"За момента за съжаление купувам гориво от България", каза още бизнесменът и се оплака, че наши фирми не желаят да му продават гориво и дори са развалили продукцията в един негов камион. Горивото вътре се оказва със завишено количество сяра.

Марешки заяви още, че въпреки участието на майка му в бизнеса, решенията ги взима той.

"Ако стана президент, моята печалба ще е след 50-100 години, когато някой българин в църквата ще запали свещичка за мене", заяви още Марешки, казвайки, че не се интересува от скъпи костюми и бърза печалба. Той не отрече, че смята да се кандидатира за президент, но не отговори на въпроса кога смята да го направи.

„Аз съм напълно убеден, че всички въпроси за референдума ще останат за разглеждане, освен ако Конституционният съд не се произнесе“, каза още Веселин Марешки. Малко над 2600 броя подписи не са достигнали на инициативния комитет на бизнесмена да задължи парламента да проведе предложения референдум. Събраните подписи са над 200 000 и затова по закон Народното събрание ще трябва да обсъди въпросите и да се произнесе дали да бъдат поставени на всенародно допитване.

„Никой няма да посмее да не допусне първия въпрос за цените на горивата, защото това е едно от бруталните ограбвания на българите“, категоричен е Марешки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес