Зам.-кметът на София: Със средствата от МС ще се реши транспортният проблем с пътния участък към Северната скоростна тангента

"С отпуснатите от Министерски съвет средства ще има възможност да бъде решен транспортният проблем с пътния участък към Северната скоростна тангента",заяви по Радио „Фокус“ заместник-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов. Той каза още, че смята, че хората от района с право са недоволствали, защото след откриването на тангентата се получи участък с доста сериозен трафик.

„Това, което се предвижда, е изграждането на едно голямо кръгово движение, което да даде възможност през съществуващ, изграден в рамките на проекта за Северната скоростна тангента тунел, да бъде направено еднопосочно движение, съответно тези превозни средства, които се движат в другата посока да имат обходен маршрут, по който да заобикалят тесния тунел и да може по този начин трафикът в двете движения да се движи с максимално забавяне“, коментира Дончо Барбалов.

Той допълни, че на практика Северната скоростна тангента бе изградена от Агенция „Пътна инфраструктура“. „Техен проектант ни помогна за намирането на техническото решение, по което да бъде решен транспортният проблем. Ние сме в добра координация с ръководството на АПИ, за да може намереното решение да бъде бързо изпълнено“, каза още заместник-кметът по финанси на Столична община.

Заместник-кметът допълни, че изпълнението на бюджетът на Столична община за тази година е по-добро отколкото миналата година. По думите му, хората отговорно се издължават към общината и няма никакви проблеми с разплащането в срок.

"Това, което Столична община е възложила, е изпълнено", декларира Барбалов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони