Борисов към КРИБ: Ние ще се оправим и в опозиция, но вие няма да можете да се възстановите

"Не се подвеждайте, защото ние ще се оправим и в опозиция, но след това вие няма да можете да се възстановите." Това каза премиерът Бойко Борисов, цитиран от "Фокус", по време на Годишните награди на КРИБ 2016.

„Много е крехка, ситуацията на Балканите, много е крехка в света. Виждате какви са нашите съседи, любими, приятели, проблемите са им огромни. Балканите могат за минути да се променят отношенията в една държава, и междуетнически и във всяка една сфера. Бдете за вашия си бизнес и за тази стабилност, защото поне се надявам в тази зала да сте умни и да имате поне толкова памет от 1996-та година досега”, каза още Борисов

Той припомни, че тогава е имало „един Румен Гечев", който е фалирал банките и направил три долара пенсиите. По думите на премиера Гечев е основният кандидат да управлява финансите сега в алтернативното правителство.

„Надявам се да имате малко памет и да си го представите в ролята на финансов министър с 11,5 млрд. във фискалния резерв какво ще се случи. Няма да можем да ви вдигнем пак”, предупреди Борисов. По думите му ерата „Орешарски”, макар и за година и половина, е похарчила само от КТБ 3 млрд. и 600 млн. „живи пари обществен ресурс”.

„И все едно ги няма, все едно го забравиха. Надявам се в тази зала след малко ще си тръгна и да се почерпите, и да си поговорите, защото тук виждам и врагове, и приятели помежду си, но не забравяйте какво са причинили. Не казвам, че сме идеални, не казвам, че всички, които сме тук сме най-доброто, но на фона на останалите това, което сме направили досега, то е във ваша полза”, посочи премиерът и отчете направеното по отношение на инфраструктурата, енергийната ефективност и ниските данъци.

„Желая ви приятна вечер, надявам се да сте ме разбрали правилно”, добави Бойко Борисов.

"По-скоро бих се обърнал към вас като партньори, защото за съжаление в политическата класа такива нямаме. Изпълнено е с популисти, националисти, безспорни лъжци, които предлагат и говорят за неща, които вие прекрасно знаете, че те не могат да станат", каза още премиерът. „"На вас да ви обясняваме за инвестиции, за борбата с контрабандата, за колко са повече парите в бюджета, как ги разпределяме, всички вие ги знаете”, обърна се Борисов към работодателите. „Да се хвалим или да агитираме, не виждам смисъл”, посочи той.

„Социалната сфера, виждате, имаме излишък по 100 милиона всяка година и 10 отиват за пенсии и повече. Идват от излишъка”, каза Борисов.

Той обърна внимание и на санирането. „Над 900 блока санираме в момента. Това е „абсурдна” социална политика в света. Нула инвестиция от гражданина, 100% за сметка на държавата, санирането на блоковете”, посочи премиерът.

„За каква социална политика ще говорят БСП. „По-абсурдна” от тази няма. Затова на нас ни трябват партньори, на нас ни трябват хора, които знаят, че асфалтът може да не се яде, но там където мине магистрала, дали е „Струма”, „Марица” или „Тракия” виждате как растат заводите, какви са инвестициите, вие знаете”, коментира премиерът. Борисов обяви, че в събота открива болница в Панагюрище за 90 млн. „Мога за всеки град, който ме пипнете да ви кажа, какво е направено за последните пет-шест години", каза още Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика