Днес ще е слънчево

Днес ще е предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. След обяд, главно над планинските райони на Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали за кратко. Температурите ще се повишат, максималните ще са между 21 и 26 градуса. Такава е прогнозата за времето, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, предаде "Фокус".

Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 20-23 градуса, а температурата на морската вода ще бъде 19-21 градуса. Вълнението на морето ще е 1- 2 бала.

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд главно над масивите в Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. По високите и открити части ще духа слаб северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 8 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане малко по-ниско от средното за юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето