Емануил Йорданов: Виновните са престрелката на Слънчев бряг са МВР, ГДБОП, Главния секретар, Съда и Прокуратурата

Отговорност за допускане на престрелката в Слънчев бряг носят: ръководствата на МВР-Бургас и на ГДБОП, както и Главният секретар Георги Костов, коментира бившият министър на вътрешните работи от правителството на Иван Костов Емануил Йорданов пред "Фокус".

Според него лоша е била и работата на Прокуратурата и Съда, за да се разхожда на свобода и да рекетира собственици на заведения такава знакова фигура от подземния свят като Митьо Очите.

Йорданов смята, че най-вече отговорността е на Прокуратурата, защото Димитър Желязков е имал скорошно осъждане и изтърпяно наказание, което означава, че когато е излязъл на свобода, би трябвало всяка негова крачка да бъде следена, за него трябва да има пълна информация в МВР-Бургас и ГДБОП. Бившият вътрешен министър предположи, че такава информация няма.

„За да може да се стигне дотам, Желязков да се разхожда с бронирана жилетка и огнестрелно оръжие посред бял ден, мисля че това трудно може да се осмисли. Все пак сме 2016-та година“, каза още бившият вътрешен министър.

Според него връзката между престрелката в Слънчев бряг и обира в Хасково се изразява в липсата на какъвто и да било респект към държавната власт.

„И когато обсъждаме един твърде спорен проект за изменение на Закона за МВР, сега отговорните фактори трябва да ни обяснят каква е връзката между законопроекта и възможността да възникне следващ такъв случай като в Слънчев бряг“, препоръча Емануил Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини