Събират мостри на наши ракии за престижен конкурс в град Текила

Започна събирането на мостри на български ракии за участие в един от най-престижните конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, чието 17-о издание тази година ще се проведе от 24 до 26 август в град Текила (Мексико). Именно той е дал името на най-прочутата мексиканска спиртна напитка.

Таксата за участие за една мостра е 186 евро, а при повече от 3 мостри от един производител се ползва отстъпка. Крайният срок за изпращане на мостри е 30 юни, а спиртните напитки се състезават в 10 категории: уиски, коняк, бренди (включително ракия), ром, водка, джин, писко, грапа, байжиу и текила.

"Целта на Spirits Selection е да бъде ориентир за потребителите и да гарантира безпристрастност при избора им на качествени спиртни напитки. За производителите спечелването на медал от конкурса означава, че техният продукт става популярен в целия свят", твърди Меглена Михова от фирма "Пробежекс", официалният партньор за България на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, който се провежда за първи път през 1999 г.

В миналогодишното издание на конкурса за отличията се бориха 1400 мостри от цял свят, като българските производители успяха да спечелят 4 медала - 3 златни и 1 сребърен. През август в Текила (Мексико) спиртните напитки ще се оценяват от 84 експерти от 23 държави, като сред членовете на журито са търговци, инженери-технолози по спиртните напитки, журналисти, преподаватели и изследователи, представители на браншови организации и изявени специалисти по коктейли.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес