Прахът на Стивън Хокинг ще бъде положен в Уестминстърското абатство

Полицията в Пловдив издирва мъж, намерил портфейл с много пари и не го върнал

Старт на ремонта на „Графа“ с финала на европредседателството Корейци искат да правят тикет системата на София

Реферите стягат редиците през уикенда

Висшето поскъпва с 12 на сто от есента По-евтино ще бъде обучението само в Софийския университет, намаленията са между 200 и 500 лева

Доналд Тръмп заяви, че може да се срещне с Владимир Путин в най-близко бъдеще

Тъмната страна на вечното дерби

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 март 2018

Язовир “Кърджали” е започнал да прелива

Без банкови такси за плащане към ведомства Прилагането на облекчението ще зависи от всяко ведомство

Отказват на клиент да му продадат алкохол, той хвърля ръчна граната Двама души бяха убити и още няколко ранени в столицата на Молдова Кишинев

„Люлин“ предава от Марс

Руското МВнР покани всички посланици на среща по случая Скрипал на 21 март

Валери Симеонов: Когато партньорите поискат да се оттегля от правителството, ще го направя

Конституцията и народът

Виктор Орбан: Намесихме се в Ирак, Сирия и Либия, но тези държави вече не съществуват – унищожихме ги

Най-голямото предизвикателство пред Европа е фактът, че страните членки имат различна визия за нейното бъдеще. Мигрантската криза е най-добрият пример за това, каза унгарският премиер Виктор Орбан по време на срещата на Вишеградската четворка в Прага.

Според Орбан в ЕС съществуват две визии за нейното бъдеще.

“Едната страна твърди, че светът е на ръба на масова и неизбежна мигрантска вълна, с която страните от ЕС трябва да се справят, а другата вярва, че тази вълна може да бъде спряна на границите на ЕС”, каза Орбан и подчерта, че Старият континент е богат, мощен и опитен – може да гарантира, че нито едно лице няма да влезе на нашия континент и в нашия свят без контрол и разрешение.

“Нямаме никакво желание да интегрираме миграцията в живота си. Ние искаме този процес да бъде под контрол и да го изключим от живота си колкото е възможно по-дълго”, каза още унгарският премиер.

Той смята, че “има и криза на легитимността, защото политическия елит от западните държави не може да се облегне на икономически успех” и поради тази причина гражданите вече не подкрепят тази политика.

В криза се намира и самата западна демокрация, защото има голяма пропаст между елита и народа, смята Орбан и посочи като провал политиката, която се основава на “вноса на демокрация”.

“Намесихме се в Ирак, Сирия и Либия, но тези държави вече не съществуват. Направо ги унищожихме и поради тази причина много хора губят надежда”, заяви още унгарският премиер.

Чешкият министър-председател Бохуслав Соботка определи мигрантската криза като “най-големият европейски проблем”, но изрази убеждението, че това “няма да доведе до разпада на ЕС”. Според него по-голяма опасност представляват “увеличаващият се популизъм и незадоволството сред европейските граждани”.

Словашкият премиер смята, че “Европейският съюз е по-близо до фрагментацията, отколкото до интеграцията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.