Международната верига Hyatt стъпва в България

Новината за строежа на хотел Hyatt Regency Sofia бе съобщена от Такуя Аояма, вицепрезидент Придобиване и развитие – Европа, Африка и Близкия изток в Hyatt International (вдясно), и от изпълнителния директор на Тера Тур Сервиз ЕООД Лъчезар Тодоров.

Една от големите световни хотелски вериги - Hyatt International, стъпва на българския пазар, за да строи нов хотел от висок клас в София. Съоръжението ще се казва Hyatt Regency Sofia и ще се намира на мястото на бившия „Сердика” на площад "Васил Левски" в центъра. Старата сграда ще бъде съборена, стана ясно по време на туристически инвестиционен форум.

Това ще е първият хотел в България с бранда Hyatt, след като веригата има солидно присъствие в Източна Европа с хотели в Армения, Гърция, Русия, Турция и Украйна. До новината се стигна след като филиал на Hyatt е влязъл в споразумение с Тера Тур Сервиз ЕООД за изграждане на луксозен хотел.

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, заяви Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сервиз”, който е българският партньор на хотелската верига. По думите му гостите на бъдещия хотел ще могат да очакват „истинското, характерно за бранда Hyatt Regency обслужване, кулинарни преживявания и превъзходно място за срещи и мероприятия“.

Hyatt Regency Sofia ще е на 7 етажа, ще разполага със 190 стаи и три ресторанта, както и с бар на покрива с гледка към града. Ще бъдат изградени и три подземни нива за паркиране.

"Новият хотел в София ще отвори врати най-късно през 2018 г. България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база“, обясни Такуя Аояма, вицепрезидент 'Придобиване и развитие – Европа, Африка и Близкия изток в Hyatt International.

Сградата ще е идеално място за различни събития, като сватби, приеми, изложби, срещи и конференции, като предлага повече от 12,900 квадратни фута (1,200 квадратни метра) гъвкави съоръжения за срещи и събития. Освен това хотелът ще предлага фитнес и спа център.

Хотелите с бранда Hyatt отворени в момента в Източна Европа включват: Hyatt Place Jermuk и Hyatt Place Yerevan в Армения; Hyatt Regency Thessaloniki в Гърция; Ararat Park Hyatt Moscow, Hyatt Regency Ekaterinburg и Hyatt Regency Sochi в Русия; Park Hyatt Istanbul – Macka Palas, Grand Hyatt Istanbul и Hyatt Regency Istanbul Atakoy в Турция; и Hyatt Regency Kiev в Украйна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес