Борисов: С такива усилия успях да върна туристите и някакви махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви

Пратил съм Румяна Бъчварова в Бургас да пита полицаите защо не са задържани хората, които са ходили в болницата, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка с престрелката в Слънчев бряг снощи, предаде „Фокус“.

“С такива усилия успях да върна руските туристи, да докарам румънските в България и да се очаква толкова добър сезон и някакви махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви”, коментира премиерът.

Според него, ако медиите продължат да говорят за инцидента, който той определи като „махленска свада“, това би могло да попречи на летния туристически сезон.

„С това, което ще направим и правим в момента – толкова полиция имаме в Слънчев бряг, че се надявам да спасим курорта от такива хора“, допълни още Борисов.

„Аз съм пратил Румяна Бъчварова да пита полицаите защо не са задържани хората, които са ходили в болницата. Иначе действаха много бързо. От това, което аз знам, са дошли 5-6 коли от различни места, събирали са се по телефона, знаете как се събират като тръгнат да се бият в махалата, но от там, като са отишли в болницата, защо там не са задържани тези, които са дошли на свиждане. Това беше въпросът, на който да ми отговорят днес“, посочи министър-председателят.

На въпрос изключва ли възможността да става въпрос за спора за наркомясто, а не за паркомясто, той заяви: „То е за такова място. Защо да изключвам версия, като това е причината – кандидат-зетът е бит и от там тръгва спора, защо въпросно такси не спира на две определени за такси места, от там тръгва целият спор “, обясни Борисов.

„Всичко се проверява, това е човек, лежал 5 години в затвора“, каза още премиерът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини