Министър Ангелкова за "Хаят": Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор

„Хотелската верига е от много висок клас и ще даде нов тласък за развитието на туристическия ни сектор“, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти относно влизането в България на една от най-големите хотелски вериги в света - „Хаят“ с висококатегориен хотел в центъра на София. За този бизнес ход на веригата стана ясно днес на среща между министъра на туризма с г-н Такуя Аояма, вицепрезидент за развитието на „Хаят“ за Европа, Африка и Близкия изток и г-н Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на „Тера Тур Сървиз“, партньор от българска страна. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма.

Министър Ангелкова съобщи, че Министерството на туризма води разговори с още няколко големи вериги, които също обмислят навлизането си в страната ни. „Още със създаването на самостоятелно министерство, основна цел за нас бе привличането на големи инвеститори и доказани брандове, които ще доведат след себе си и повече и по-платежоспособни туристи“, подчерта Николина Ангелкова.

„България посреща много туристи и ние искаме те да останат по-дълго тук, за което ще им предложим и най-добрите услуги и материална база“, посочи Такуя Аояма.

Прогнозите сочат, че обектът ще привлече интереса на повече чуждестранни посетители, включително и на дългогодишните гости на веригата, за събитиен и конгресен туризъм, както и за културно-исторически и сити турове в столицата.

„Работим за осъществяване на това инвестиционно намерение повече от 7 години, но вярваме, че сега е дошъл правилният момент“, заяви Лъчезар Тодоров.

Първият хотел Hyatt Regency в България ще бъде построен в София на мястото на бившето кино „Сердика“ и се очаква да отвори врати през 2018 г. Строителството ще се осъществява в партньорство с българска компания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции