Окръжният прокурор: Няма потвърдена версия за причините за престрелката с Митьо Очите

Няма нито една версия за престрелката в „Слънчев бряг”, за която да кажем, че е на 100% потвърдена, каза на брифинг пред журналисти окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, предаде „Фокус” – Бургас.

Чапкънова уточни, че магистратите работят по няколко версии относно мотива. По нейните думи, не е изключена и икономическа версия.

”Едното от оръжията е установено след задържането на един от участниците от наши служители. Към момента нямаме данни за брадви или тояги”, каза директорът на бургаската полиция.

По думите на апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров, са иззети и записи от камери.

„Надяваме се да внесат яснота върху целия инцидент. Говорим за инцидент с десетки лица”, допълни той, „Изкарани са два проектила от тялото на убития и ще се установи от кой пистолет са изстреляни още днес”.

По думите на старши комисар Калоянов, вероятно смъртта на Александър Алексиев е причинена от вече намерено от полицията оръжие. Той посочи, че са задържани лица, които имат отношение към заведението, в което е възникнал инцидентът.

Калоянов каза още, че в голяма степен се потвърждава версията са спречкване, прераснало в престрелка, с оглед установяването на начина на подход и случилото се вътре в заведението, както и на изградените взаимоотношения във връзка с въпросните места за паркиране, които не са много далеч назад във времето. По повод конфликта за местата за паркиране, прокурор Петров допълни, че по-рано през вчерашния ден е бил нанесен побой на приближен на Димитър Желязков, което също е провокирало инцидента.

Калоян Калоянов посочи, че са задържани три лица, които са били снощи пред бургаската болница.

„Една част от тях имаме основание да смятаме, че са били и участници в инцидента. Освен тях са задържани и още няколко лица, с които се работи, но нямат съпричастност със случилото се в „Слънчев бряг”, каза още Калоянов.

Той уточни, че по време на престрелката Димитър Желязков единствено е бил с бронежилетка по време на престрелката.

„За него има данни, че я ползва постоянно”, каза още директорът на ОДМВР - Бургас.

Прокурор Петров посочи, че убитият Алексиев е от кръга на приближените на Димитър Желязков. Комисар Калоянов посочи, че непосредствено след престрелката са задържани две въоръжени лица в района – едното от служители на Районното управление в Несебър, а другото – от командировани служители от вътрешността на страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право