Грипът превзема нови области в страната

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Захариева: България ще положи усилия за постигане на съгласие по общата европейска политика за миграция и убежище

Григор очаква труден мач с Рубльов

Атакуват в съда бариерата на Стария град

Сирийското правителство ще участва на преговорите под егидата на ООН във Виена

Зелени, сини и получервени в Отечествен фронт срещу зимния туризъм

Минувачи видели стрелците с гранатомети по Алексей Петров

Над 80% от гражданите на Черна гора се обявяват за членство на страната в ЕС

Започна срещата на Тереза Мей и Еманюел Макрон

Бял коняк и пури за пръв път на „Винария 2018“ 26-ото издание на престижния форум ще се проведе от 21 до 25 февруари в Международен панаир Пловдив

Доли Партън с два рекорда на Гинес

Бракониери нападнаха с брадви лесничеи край Самоков

Банско взима спешни мерки срещу дрогата

Кметът на Банско Георги Икономов свика спешно заседание в града след като там преди броени дни се проведе операция на ГДБОП срещу наркоразпространители и бяха арестувани 9 души.

На срещата бе изнесен полицейски доклад , от който стана ясно, че подрастващите в Банско и Добринище масово използват наркотични вещества. За кратък период те преминават през различните видове опиати, като започват с марихуана и стигат до кокаин и синтетична дрога. Според доклада долната граница на децата, опитали за пръв път наркотици е 13 – 14 години.

„Съгласно данните, изнесени ни от полицейските служби, случаите на употреба на наркотици от деца в Банско и общината зачестяват значително. Това е изключително сериозен проблем, за който са необходими спешни мерки. Трябва с общите усилия на родители, учители, полиция и ние като отговорна институция, да пресечем тази негативна тенденция. Фактите са налице. За съжаление в нашата община, децата ни масово употребяват наркотици. Ние сме хората, отговорни за тях и тяхното бъдеще“ – каза градоначалникът пред училищните ръководители.

След проведената дискусия, присъстващите се обединиха около идеята за провеждането на съвместна инициатива ,на която пред родители от града

ще бъдат разяснени вредите, нанасящи наркотичните вещества, как да се разпознаят първите признаци и към кого да се обръщат близките в случай на установяване на употреба на дрога. До сега консервативно и малко Банско се опазваше от този проблем,но туризма донесе освен ползи и негативи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.