Полицайка от българското село Чифлик е сред жертвите на атентата в Мидят

Полицайката, която загина при вчерашния атентат в турския град Мидят, е изселничка от кърджалийското село Чифлик, предава БНР. 32-годишната Нефизе Йозсой е била командирована в местното полицейско управление и след месец е трябвало да се прибере у дома.

Загиналата полицайка е родена в село Чифлик, но семейството й се изселва в Турция през 1989 година, когато тя е била съвсем малка. Хората в селото научили за трагедията няколко часа след бомбения атентат, разказа кметът Нефиде Али:

"Още вчера научихме новината. Едни познати ни се обадиха. Те са изселени през 1989 година и не ги познавам. Само бащата бях видяла преди четири, пет години. Те са много скромни хора. Хората в село Чифлик са много тъжни. Много е зле. Не знам положението на семейството. Голяма трагедия. За цялото село е трагедия."

Преди години съпругът на загиналата, също полицай, пострадал тежко в бомбен атентат. Семейството има 4-годишна дъщеря. Погребението на младата жена ще бъде в петък в Одрин, където живеят родителите й. За там заминават и над 100 души от Кърджали и село Чифлик.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят