Жена натопи мъжа си за незаконен тютюн

Полицаи от Велики Преслав намериха и иззеха от два адреса в града близо 14 кг. ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. По време на акцията жена, натопила мъжа си за притежател на незаконната стока, разказват местни жители.

Сторила го домакиня от ул."Лозарска" в ромската махала на града, където в къща било открити към 2 кг. насипен тютюн. Жената обаче се дистанцирала от находката и обяснила, че той е на съпруга й Д.А./52г./, който в момента е в чужбина.

Другата съпруга постъпила пък, точно обратното и поела цялата вина върху себе си. 42-годишната С.Н. от ул. "Васил Друмев", на която също имало тараш обяснила, че тютюнът до грам е нейн. В къщата имало към 10 кг. без бандерол. Още два килограма били намерени в павилион, стопанисван от фамилията.

Съпругът вече бил осъждан за тютюн без бандерол и най-вероятно затова жената е действала самоотвержено. Тя отказала да обясни и от кого са придобили голямото количество. Казала, че случайни хора минавали и продавали, а тя купувала и трупала без да ги познава.

И по двата случая са започнати досъдебни производства под надзора на прокурор от Районна прокуратура-Велики Преслав.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право