Според „Форбс“ Роналдо е най-богатият спортист в света

Звездата на Португалия и „Реал“ (Мадрид) Кристиано Роналдо е най-скъпоплатеният спортист в света за изминалата година, обяви сп. „Форбс“ в традиционната си класация. Според изданието трикратният футболист на годината е заработил 88 милиона долара за последните 12 месеца, като 56 от тях са заплата, а другите от реклами. Роналдо се изкачва на върха на класацията благодарение на новия си договор с „Найк“, според който взема по $13 млн. на година.

Втори в класацията е големият съперник на португалеца - Лео Меси, който е заработил 81,4 милиона долара, а третата позиция се заема от звездата на баскетболния „Кливланд Кавалиърс“ Леброн Джеймс - $77,2 млн. Тенис легендата Роджър Федерер остава на 4-та позиция с $67,8 милиона, но пък води в класирането по най-големи приходи от спонсори с 60 млн. долара.

През последните 15 години класацията на „Форбс“ бе тотално доминирана от американците Тайгър Уудс и Флойд Мейуедър, като голфърът е оглавявал списъка цели 12 пъти, а боксьорът, който сложи край на кариерата си през миналата година, има 3 първи позиции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят