Огнеборци предотвратиха взрив на площадка за скрап в Търново

Пожарникари от Велико Тръново са предотвратили мощен взрив след пожар на площадка за скрап. Три пожарни с десет огнеборци са се озовали светкавично на сигнал за инцидент в района на Ножарската фабрика в квартал "Бузлуджа" в болярския град. Спасителните екипи успели за кратко време да потушат огнената стихия.

Сигналът е подаден в регионалната дирекция около 16,23 часа в четвъртък. Когато пристигнали на място огнеборците установи, че са се запалили употребявани автомобили на площадката за старо желязо.

"Общият брой на изгорелите трошки е 15. Огънят е пламнал в резултат на рязане на ламарините и извършване на огневи дейности по колите. Разфасоването на старите коли се осъществява ръчно. Искрите са се прехвърлили върху запалими части в старите возила- гуми, маркучи, пластмасовите табла и др. Тъй като негодните коли са наредени една върху друга, огнените езици са обхванали бързо цялата камара”, разказаха пожарникари.

Гъст и черен стълб от пушек на хоризонта над квартала е обезпокоил веднага жителите му и те загрели телефоните на пожарната. След като огънят бил локализиран, започнали огледи. Предстои разчистване на терена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони