Търгуват безплатни билети за траура на Мохамед Али

Търговия с безплатни билети се завъртя в навечерието на поклонението на легендата Мохамед Али. Церемонията е днес в родния му град Луисвил (САЩ). Траурната процесия на местния стадион може да побере 15 000 души. Приживе желанието на трикратния световен шампион по профибокс в тежка категория бе пропуските да се раздават без пари. И те бяха разграбени за час. Но предприемчиви търговци решиха да спечелят от трагедията и преотстъпват пропуските срещу 50 евро. Семейството на Али изрази надежда, че почитателите на таланта му ще се откажат да платят, за да се простят на живо със своя идол.


На церемонията се очакват бившият президентите на САЩ Бил Клинтън и на Турция Реджеп Ердоган, кралят на Йордания Абдула, актьорът Уил Смит, както и абсолютният световен шампион в супертежка категория Ленъкс Луис (Великобритания), който се очаква да носи ковчега му. Поклонението ще бъде предавано и на живо в интернет.


На ринга Али има 61 мача, от тях 56 победи (37 с нокаут) и само 5 загуби. Приживе той бе символ на професионалния бокс, а крилатата му фраза: „Нося се като пеперуда, жиля като пчела” се използва и до днес за неговата бързина. През 1999 г. шампионът, чието истинско име е Касиус Клей, бе обявен за спортист на ХХ век.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт