Валери Симеонов: Бургас е един от най-мутренските градове

„Бургас е един от най-мутренските градове в България”, каза Валери Симеонов пред БТВ, по повод снощната стрелба в Слънчев бряг, при която беше ранен Димитър Желязков (Митьо Очите) и убит негов гард.

Там никога не е имало голяма доминираща групировка, която да координира дребния бизнес. Там най-големите герои са кварталните мутри, т.н. батки”, допълни Симеонов.

Симеонов е депутат от Бургас и живее там. По думите му другите два града в подобна ситуация са Поморие и Несебър. „Това е така заради слабата полиция, зависимата прокуратура и зависимата съдебна система”.

Депутатът смята, че всички в тези среди се познават, като силите на реда също са наясно с това, което се случва. „Те се подчиняват по линията на „защо трябва да си създаваме неприятности” и на заден план остават задълженията им”, допълни депутатът.

„Ударът, както се очертава е нанесен за разпределение на рекета от таксиметрови шофьори, които извършват дейността по транспортиране на проститутки и наркотици в Слънчев бряг”, смята Симеонов.

Той добави, че определението на премиера Бойко Борисов, че това е „махленски спор за парко място” е абсурдно. „Трябва незабавно да се вземат мерки спрямо шефовете на РПУ-тата в Несебър, Слънчев бряг, да се провери и Поморие. Основните задължения са техни”, категоричен е Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини