Слънчево и топло време ни очаква днес

Днес ще бъде слънчево. Около и след обяд над Западна България ще се развие купеста облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимални температури между 23 и 28 градуса, в София около 24.

Такава е прогнозата за времето, съобщава Христо Христов, дежурен синоптик в НИМХ към БАН за „Фокус” . Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за юни. През деня ще се задържи почти без промяна.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но над масивите от Западна България в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. По най-високите върхове ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16 градуса, на 2000 метра – около 10.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 20-23 градуса, температурата на морската вода 19-20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2- 3 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето