Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Адвокатът на Цветан Василев го призовава да не се връща у нас

Цветан Василев не трябва да се връща в България, защото не го чака справедлив процес, каза адвокатът на банкера Константин Симеонов пред БНР.

“Ако той бъде екстрадиран по обвинение за организирана престъпна група, на него не може да му бъде повдигнато обвинение. Василев трябва да бъде върнат в България по обвинение за присвояване на 206 млн. лева”, смята той.

В четвъртък прокуратурата установи, че зад източването на Корпоративна търговска банка стои организирана престъпна група начело с Василев.

“Има решение на Апелативния съд за екстрадирането на Цветан Василев. Делото се връща на първата инстанция, но не знам дали е по същество или заради технически проблеми. Няма вероятност Цветан Василев да дойде в България, за да бъде разпитан. Молбите за правна помощ са странно изпратени в Сърбия, защото са изпратени по ектрадиционната преписка, а би трябвало да са отделно. Връчени са призовки. Това са молбите за правна помощ на Василев. Призовката е за 21 юни. Очевидно е, че най-после прокуратурата, след 2 години, се старае да пази процедурата по призоваване, зад а бъде в основата на едно евентуално задочно обвинение, каквото беше предявено през 2014 година, но в нарушение на правилата”, обясни адвокатът.

“Съдейки по изявлението на говорителя на главния прокурор Сотир Цацаров – Румяна Арнаудова, от вчера имат намерение за повдигане на обвинение за организирана престъпна група, което аз очаквах да се случи преди година и половина. Очевидно е, че искат да преместят делото в специализираната прокуратура и да го внесат в специализирания съд. Така си избират съд. Наблюдаващият прокурор по делото е кандидат за ръководител на Специализираната прокуратура. Прокуратурата много ревниво се отнася към информацията по делото и ние не сме допускани до разпитите на свидетели. 2-годишният срок за евентуално искане за внасяне на делото в съда или прекратяване изтича съвсем скоро. За някои от обвиняемите вече изтече”, каза той.

Авдокатът на Цветан Василев обвини главния прокурор Сотир Цацаров, че оказва натиск върху сръбските власти за екстрадирането на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ.

“Сърбия е независима държава и опитите на главния прокурор Сотир Цацаров да се меси във вътрешните й работи не се харесват. Той направи няколко опита да сезира ЕК заради това, че екстрадиционната преписка в Сърбия се развива бавно като се опитваше да влияе на предприсъединителния процес на Сърбия в ЕС. Имам информация от ЕК, че това е недопустимо”, категоричен бе Симеонов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете