Бъчварова за престрелката в Слънчев бряг: Спонтанно възникнал битов скандал

Скандалът е битов, спонтанно възникнал, за него не е имало подготовка. Така определи престрелката в Слънчев бряг вътрешният министър Румяна Бъчварова в изслушване по темата пред парламента. 

Тя обясни, че 30-те хора на Димитър Желязков-Митьо Очите не били въоръжени. 23-ма са задържани, 7 се издирват, отчете вътрешната министърка. Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков, обяви още тя.

Бъчварова обаче не пожела да отговори на въпроси за задържания за убийство, защото било следствена тайна. Същата причина тя изтъкна и за отказа си да обяви какъв е бил поводът за "битовия скандал".

„Имало е спречкване, при което са разменени удари между собственика и въпросното лице, предстоящ роднина на Очите. За случая не е сигнализирана полиция. Към 20:50 минути на 8 юни пред заведението са се събрали близки хора до Желязков като малка част от тях са влезли в заведението. Дошли са по един - двама, не са вървели в група, не са били с бронежилетки и не са били въоръжени. Последва разпра и спор от обкръжението на управителя на заведението, разменени са удари, след което са произведени изстрели, при което е убит Александър Алексиев и са ранени трима, сред които е Димитър Желязков. Всички съучастници в конфликта са от тези, които са влезли“, разказа Бъчварова и уточни, че няма пострадали граждани. В хода на работа по случая е установено, че единствено Димитър Желязков е носел бронежилетка. Министърът обяви, че работата по задържаните продължава.

На критиките на премиера, че полицията не е арестувала окупиралите входа на бургаската болница агресивно настроени хора на Очите, министърката отвърна, че нямало причината за задържането им, защото те били "посетители".

Бъчварова заяви, че е прецедентно след стрелба по известни фигури от престъпния свят извършителите да бъдат задържани непосредствено след нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право