Вигенин: Важно е отношенията между ЕС и Русия да се нормализират, за да отпаднат санкциите

„Срещата между лидера на БСП Корнелия Нинова и посланиците на ЕС беше очаквана и важна, с оглед на членството на България в ЕС и амбицията на БСП да бъде управляваща партия“. Това заяви секретарят на парламентарната група "БСП Лява България" Кристиан Вигенин пред „Фокус“.

Като един от основните акценти той посочи подготовката за президентските избори. „Външната политика на България също бе засегната“, каза Вигенин и допълни, че за БСП е важна нормализацията на отношенията между ЕС и Русия да се случи в най-скоро време и поетапно да отпаднат санкциите между двете страни.

Вигенин коментира и речта на президента пред ЕП. „За съжаление българският президент пропусна възможността да говори за България в това изказване. Страната ни беше спомената и то не като основна тема в няколко елемента в неговата реч. Той говори за всичко друго, но не постави нито един от важните за България въпроси, което за мен е наистина учудващо. Бих казал, че той там не говори като българския президент, а като международен чиновник с висок пост“, каза Вигенин. Според него това, че е получил аплодисментите на евродепутатите в никакъв случай не е повод за гордост. „Това, което беше казано, е добре подбрано за пред публиката, пред която се говори. Но българският президент трябва да поставя българските въпроси“, подчерта Кристиан Вигенин. Той коментира и бежанската криза, като каза, че българското правителство се носи по течението и не поставя остро проблемите, пред които е изправена България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия