В Бургаско за били задържани 90 души за една нощ

90 души са задържани тази нощ в Бургас, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на НС по повод престрелката в Слънчев бряг на 8 юни, предаде „Фокус“.

„Бяха планирани няколко специализирани операции в Бургас и по Черноморието“, каза вътрешният министър. Бъчварова припомни, че на 3 и 4-ти юни в Бургас е била задържана група от около 16 лица, съпричастни към престъпни действия. Тя обясни, че проверките на 3 и 4 юни в близост до дискотека в Слънчев бряг са проверени 82 автомобила и 210 лица.

„Това е само няколко дни преди този конфликт. Само тази нощ в пет областни дирекции са проверени 3194 лица, които представляват интерес 238, проверени питейни увеселителни заведения 236 само за една нощ“, посочи Бъчварова и уточни, че са проверени и 22 интернет клуба.

„Проверени зали за хазартни игри са 140. Проверени са 17 заложни къщи и 110 са проверените сборища на лица представляващи интерес. Задържани са 90 души. Тази нощ са образувани 34 досъдебни производства,при които са установени 11 непридружени малолетни. Съставени са 290 акта, 90 протокола, 9 установени издирвани лица и едно издирвано МПС“, уточни Бъчварова.

По думите й, справките, които съществуват показват, че в областната дирекция непрекъснато се работи по ситуацията в Бургас.

Предстои проверка на инспектората в ОДМВР- Бургас, в момента най-важното е да се справим с конкретната ситуация, каза още вицепремиерът Бъчварова.

На въпрос дали ще прави кадрови промени в ОДМВР в Бургас и Несебър, Бъчварова отговори:„В момента всички са активизирани да работят по този случай и към момента нямам основание за критични бележки по него“, каза Бъчварова.

Оттук нататък предстои проверка на инспектората, една комплексна проверка на областната дирекция и тогава, когато има конкретни факти ще направи такъв извод, гарантира тя. По думите й, проверката не е извънредна мярка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право