Криминалисти от Горна Оряховица иззеха контрабандни цигари за над 25 000 лева

снимка: МВР

Криминалисти от Горна Оряховица са иззели 360 стека контрабандни цигари в Лясковец на стойност около 25 000 лв. Всичките 3600 кутии с нелегални папироси били скрити в тайници в гардероб и стена на частен дом.

Блюстителите на реда направили "удара" в четвъртък при специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с акцизното законодателство. Извършена била проверка на търговски обект, намиращ се в двора на фирма в Лясковец. Магазинът се стопанисвал от 60-годишен мъж.

В помещението полицейските служители намерили 4 кутии цигари, без бандерол. По същото време са извършени проверки в две къщи в Лясковец, обитавани от семейството на управителя на търговския обект. В едната в специално изграден тайник в гардероб униформените се натъкнали на 61 стека и 40 кутии цигари от различни марки, без бандерол. В другото жилище в тайник, монтиран в стената са намерени още 296 стека и 74 кутии цигари.

Общото количество на контрабандната стока възлиза на 360 стека и 74 кутии. По случая е започнато досъдебно производство. От проведените допълнителни действия по разследването по безспорен начин е установена собствеността на безакцизните стоки. Към момента съвместно с Районна прокуратура в Горна Оряховица се извършват процесуално следствени действия. Предстои на виновните лица да бъдат повдигнати обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право