Зам. вътрешният министър Цвятко Георгиев: Няма предварителни данни за напрежение между криминалните групи в Слънчев бряг

Снимка: МВР

Няма информация за съществуващи напрежения между двете групи, каза пред журналисти в кулоарите на НС заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев, предаде „Фокус“.

„Тази сутрин лично разговарях с областния директор на Бургас, на МВР и той ме увери, че няма информация постъпила при тях за съществуващи напрежения между двете групи криминално проявени лица. Такава няма предварителна, това е“, каза заместник-министърът.

Според него липсва и информация за финансови неуредици.  Предварително задържаните в предните дни на специализирани операции нямат отношение към случая в Слънчев бряг, допълни той.

"Това е рутинна работа, това е работа, която не се прави сега и не е продиктувана от конкретния случай", каза Георгиев. .

„Това е работа, която произтича от дейност на ГДБОП и полицията последната година. Събрали сме достатъчно данни“, каза той. По думите му, такива операции считат, че могат да бъдат направени, както и да бъдат задържани конкретни лица, които имат отношение към престъпна дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право