Министър Бъчварова: Усилията на полицията не са ефективни срещу битовата престъпност, трябва да участват всички институции

Моята амбиция е не просто МВР да си свърши полицейската работа, а да мобилизираме цялата държава, която да реагира на проявата на битовата престъпност, каза по време на брифинг в Парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде „Фокус“.

„Усилията на полицията очевидно не са ефективната мярка за справяне с битовата престъпност. Нашата философия, нашата концепция за борба с битовата престъпност е, че всички институции в държавата трябва да си свършат работата, трябва да изпълнят своите функции, които имат отношение към битовата престъпност, за да имаме ефект, който да ни кара, да се чувстваме по-спокойни“, каза Бъчварова. По думите й, не би изглеждало добре навсякъде да има по един полицай.

„Затова концепцията, която имаме е да доразвием усилията, които полагаме за борбата с битовата престъпност, да развием системите за видео наблюдение“, каза министър Бъчварова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право