Осъдиха музикантка, източила банкова карта за 3 минути

Сръчна жена открадна портфейл с банкова карта в Търговище и пътува до Шумен, за да я източи уж незабелязано. Само за три минути от 18,36 до 18,39 ч. на 10 юни миналата година Жулиета Асенова /24г./ успяла да измъкне всички пари от картата. Сега е признала вина и е сключила споразумение. Одобреното наказание от окръжния съд в Шумен е 14 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок.

Жулиета щяла да се споразумее с магистратите още миналата година, но със съпруга й заминали за чужбина, където работят като музиканти. Жената върнала всички изтеглени пари на собственичката на банковата карта В.Б./43г./, плюс още към 400 лв., които били в портфейла й.

Неосъжданата до онзи ден Жулиета станала крадла от изкушение. В магазин в Търговище тя първо видяла оставено без надзор дамско портмоне. Взела го, но още там камерите запечатали всичките й действия. В чуждия портфейл имало две лични карти и въпросната дебитна карта, придружена с ПИН-код. Така музикантката се възползвала от неблагоразумието на собственичката, но вече е с условно наказание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право