Пращат ало измамник в затвора

Изпечен апаш, завъртял серия от кражби и телефонни измами, бе наказан от Районния съд в Лом с осем месеца в килия. Само за един ден престъпникът е прибрал 1600 лева от две пенсионерки, които излъгал, че децата им са пострадали тежко в пътни инциденти. През октомври 2014 г.

Тома К./26 г./ от село Черни връх заедно със свой, още неразкрит съучастник, разиграли класическата схема за измама на тема „Близък е ранен в тежка катастрофа”. Две жителки на село Замфир - И. К. и Н. А., получили обаждания на домашните си телефони от името на лекар в ломската болница, който им съобщил, че дъщерите им са потрошени в пътно-транспортни произшествия и трябват пари за спасяването им.

Жените събрали по 800 лева и ги предали на Тома К., който пристигнал в селото, като пратеник на мнимия доктор. След жалби на измамените пенсионерки полицията заловила апаша. Пред съда Тома К., който вече е осъждан за крабжи, се призна за виновен и получи осем месеца затвор при първоначално строг режим. Съдът задължи измамника да върне на двете жини парите с лихвите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право