Тереза Мей: Втори референдум във Великобритания за Брекзит няма да има

Рокпевецът Том Пети е починал от свръхдоза от седем лекарства

Косовската полиция не предвижда специални мерки за сигурност при визитата на сръбския президент

Еротична екстраваганца от Франсоа Озон Страхотната мацка Марин Вакт с главна роля в “Double Lover”

Пентагонът: Операцията на Турция в Африн няма да повлияе на двустранните отношения

Джеймс Матис: Изправени сме пред все по-голяма заплаха от ревизионистки сили като Китай и Русия

Правителствена парализа в САЩ, в Сената не се споразумяха за бюджета

Сергей Лавров: Ядреното споразумение с Иран няма да оцелее, ако САЩ се оттеглят от него

Хиляди младежи протестираха в Будапеща с искане за образователна реформа

Напрежение в Нови хан заради пясъчна кариера

Обявиха за издирване испанец заради кражби в с. Бутан

Задържаха двама за телефонна измама, представяли се за зам.-министри

Трус от 6,3 по Рихтер разлюля Северозападно Мексико

Предлагат името на Си Цзинпин да бъде вписано в конституцията

Задържаха собственика на автобуса убиец от „Бакаджика”

Божидар Лукарски: МС още не е одобрил Целенасочената инвестиционна програма

Към момента програмата все още не е одобрена от МС, именно поради съгласуване на финансовите параметри. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в отговор на въпрос на Дора Янкова от ПГ на „БСП лява България“ във връзка с дейността на Министерството на икономиката за подготовката и реализирането на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа – Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони, предава „Фокус“.

„Основната цел на целенасочената инвестиционна програма е преодоляването на икономическата изостаналост, привличането на инвестиции и повишаването на заетостта.“ По думите му, се очаква с това да се постигнат дългосрочни резултати и качествена промяна за намаляване на дълбоките вътрешно регионални различия и създаването на условия за ускорен растеж.

Той обясни, че предвидените в програмата мерки изискват значителен финансов ресурс, като част от тях ще се финансират от държавния бюджет. „Следва да се има предвид, че към момента програмата все още не е одобрена от МС, именно поради съгласуване на финансовите параметри. Министър Божидар Лукарски обясни, че по стратегическа цел 1 на Целенасочената инвестиционна програма „Родопи“ за стимулиране на икономиката предвижда нови инвестиции за изграждане на индустриални, технологични и логистични паркове, пазарна инфраструктура, мрежи от преработвателни предприятия.

По думите му, постигането на тази стратегическа цел изисква взаимодействието между местните власти, централната власт и бизнеса. „Министерство на икономиката има активна роля с бизнеса по места“, посочи той и обясни, че една от целите на провежданата икономическа политика е намаляването на регионалните диспропорции в социално-икономическото развитие.

„Бих искал да изразя надежда, че Целенасочената инвестиционна програма ще бъде одобрена в кратък срок за изпълнение и осъществяването на предвидените в нея комплексни мерки ще доведе до увеличаване на инвестиционната активност и подобрена социално-икономическа среда за жителите на тези региони, по-специално на Родопите“, добави министър Лукарски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.