На 21 юни 2018 да почерпят

Мръсен въздух убива 18 000 българи годишно Праховите частици допринасят за рак, увреждане на плода при бременни и др.

Ангела Меркел: Миграцията е предизвикателството на Европа

Путин се срещна с генералните секретари на ООН и на Съвета на Европа

Втори данък за имоти в морски и планински курорти Очакват 300 млн. лв. допълнително в хазната само за един сезон

Храната в Полша е по-евтина от нашата Потребителската електроника в България по-скъпа от Ирландия

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в четвъртък, 21 юни 2018

Милка Христова: Управляващите в СО за пореден път опитаха да прокарат решение, като заобиколят СОС

Селянин уби приятелката си с вила и се обеси (обзор) Двамата отишли да берат липов цвят и се скарали жестоко

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Голям пожар бушува в покрайнините на Пловдив

Лувъра гостува на Велики Преслав Старата столица показва шедьоври на византийското изкуство

Кабинетът раздаде 60 милиона лева (обзор) Лекарите в спешна помощ получават 19,6 млн. лв., с които ще се вдигнат заплатите им

Европа въвежда контрамита за стоки от Съединените щати

Музеи привличат гости с виртуална реалност

Божидар Лукарски: МС още не е одобрил Целенасочената инвестиционна програма

Към момента програмата все още не е одобрена от МС, именно поради съгласуване на финансовите параметри. Това каза министърът на икономиката Божидар Лукарски в отговор на въпрос на Дора Янкова от ПГ на „БСП лява България“ във връзка с дейността на Министерството на икономиката за подготовката и реализирането на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа – Сакар, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони, предава „Фокус“.

“Основната цел на целенасочената инвестиционна програма е преодоляването на икономическата изостаналост, привличането на инвестиции и повишаването на заетостта.” По думите му, се очаква с това да се постигнат дългосрочни резултати и качествена промяна за намаляване на дълбоките вътрешно регионални различия и създаването на условия за ускорен растеж.

Той обясни, че предвидените в програмата мерки изискват значителен финансов ресурс, като част от тях ще се финансират от държавния бюджет. „Следва да се има предвид, че към момента програмата все още не е одобрена от МС, именно поради съгласуване на финансовите параметри. Министър Божидар Лукарски обясни, че по стратегическа цел 1 на Целенасочената инвестиционна програма „Родопи“ за стимулиране на икономиката предвижда нови инвестиции за изграждане на индустриални, технологични и логистични паркове, пазарна инфраструктура, мрежи от преработвателни предприятия.

По думите му, постигането на тази стратегическа цел изисква взаимодействието между местните власти, централната власт и бизнеса. „Министерство на икономиката има активна роля с бизнеса по места“, посочи той и обясни, че една от целите на провежданата икономическа политика е намаляването на регионалните диспропорции в социално-икономическото развитие.

“Бих искал да изразя надежда, че Целенасочената инвестиционна програма ще бъде одобрена в кратък срок за изпълнение и осъществяването на предвидените в нея комплексни мерки ще доведе до увеличаване на инвестиционната активност и подобрена социално-икономическа среда за жителите на тези региони, по-специално на Родопите”, добави министър Лукарски.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.