Килия за невръстни серийни апаши, подлудили Балчик

Две непълнолетни момчета от ромската махала на Балчик, подлудили с апашките си набези жителите на града, влизат за постоянно в ареста. Необичайната за подрастващи най-тежка мярка за неотклонение наложи по искане на прокуратурата Добричкият окръжен съд.

По данни на прокуратурата в продължение на половин година 14-годишният Милен А. и 17-годишният Айгюн Н. са извършили 11 кражби и два грабежа. Още след първото престъпление били заловени, но за да ги задържат в ареста била нужна съдебно-психиатрична експертиза, която местните експерти отказали да направят заради ниските хонорари.

Със задачата се заели колегите им от Варна, а резултатите били готови едва преди няколко дни. През това време невръстните разбойници разбили 21 бунгала в рибарското селище на Балчик, няколко къщи, автомобил и склад на ресторант, като отмъкнали каквото могат - от бельо до черна техника и пари, дори 156 бутилки с безалкохолни напитки. Част от задигнатото разследващите открили в изоставен имот в Балчик.

Непълнолетните престъпници отново били заловени, след като извършили два грабежа в началото на юни. Първо нападнали на улицата 55-годишна жена и със сила й издърпали дамската чанта, а на 6 юни нахлули в дома на 67-годишен мъж и го пребили с юмруци и с метална дръжка на метла, за да каже къде му е пенсията.

"Хората са настръхнали срещу тези двама "герои" и ако са на свобода, ги заплашват със саморазправа", обясни окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони