Денят на бащата става семеен спортен празник

В неделя, 19 юни – Международния ден на бащата, столичният спортен комплекс „Спортна София“ (ул. Българска морава 2) ще се превърне в арена на 12 различни спорта в рамките на семейния празник „Татко и аз“. Инициативата е на Фондация „Бащинство“ и Детска Футболна Академия – Комета, в партньорство със Столична община и Министерство на младежта и спорта. Деца и родители от всякакви възрасти могат да се включат в забавната инициатива, а в програмата на спортния празник присъстват демонстрации и обучения по футбол, баскетбол, тенис на корт, волейбол, хокей, плажен тенис, петанк, ръгби, кондиционни тренировки, тенис на маса, таекуондо и джудо.

Събитието е част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“ и ще се проведе от 11:00 до 14:30 часа. Патрон на инициативата е министърът на младежта и спорта Красен Кралев, а за всички участници са предвидени награди и допълнителни забавления.

„Много се радваме, че подобни инициативи се реализират за обвързването на Международния ден на бащата със спорта като здравословен начин на живот. Точно затова подкрепихме каузата и се надяваме да се превърне в практика“, коментира заместник-министърът на спорта Асен Марков, който обещава да даде личен пример и заедно с цялото си семейство да се включи в различните спортни демонстрации.

„Концепцията на събитието ще позволи на родители, малки и пораснали деца да прекарат един забавен спортен ден, да поиграят заедно и да научат много интересни спортни факти и важни умения“, казва Борис Колев от фондация „Бащинство“. Неправителствената организация осъществява своята дейност посредством реализирането на различни форуми, изповядващи веруюто, че ролята на бащата в семейството е изключително важна.

Другият организатор на събитието, Детска Футболна Академия – Комета, е една от най-младите школи за футбол в София и има за цел да изгражда и развива спортни умения у деца от 6 до 12-годишна възраст. Към детските футболни тренировки в ДФА-Комета предлагат и занимания с кондиционен треньор и психолог, а резултатите личат в последното издание на детското първенство, където академията зае едно от призовите места. Всеки от спортовете на „Татко и аз“ е поверен на различни школи и организации, а с най-голям интерес се очакват демонстративните мачове в отделните дисциплини, в които деца и родители ще се изправят рамо до рамо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт