Джейми Варди на пейката срещу Русия

Новата звезда на Англия Джейми Варди остава на пейката в първия мач на страната му на Евро 2016. Днес „Трите лъва“ се изправят срещу Русия в най-интересния двубой от втория ден на първенството. Голмайсторът на „Лестър“, който вкара 24 гола във Висшата лига през сезона, ще бъде резерва за сметка на Рахим Стърлинг от „Манчестър Сити“. Освен острието на „гражданите“ в атака за Англия ще са Хари Кейн и Уейн Рууни. Младокът Маркъс Рашфорд също ще е резерва, но това няма да помрачи настроението му и той ще чака с нетърпение дебют на първия голям форум в кариерата си.

„Като погледнах екипа на Англия с моето име, започнах да се смея, защото не ми изглежда реално“, призна Рашфорд преди мача с Русия.

Талантът на „Юнайтед“ не получава съвети от никого в съблекалнята на Англия. Това призна капитанът на националния тим Уейн Рууни.

„Той може да стане велик футболист - заяви Рууни. - Маркъс няма нужда от съвети, просто трябва да влезе в игра и да се забавлява.“

Очакванията са капитанът на „Ливърпул“ Джеймс Милнър да прави компания на Варди и Рашфорд на пейката срещу Русия. Халфът, както и нападателят на „Лестър“ изиграха посредствен мач при успеха над Португалия с 1:0 преди седмица и това ще им коства титулярното място в първия мач на тима на Евро 2016. Селекционерът Рой Ходжсън ще заложи на Джак Уилшър, Адам Лалана и Деле Али в средата на терена. В защита ще бъдат разположени Крис Смолинг, Гари Кейхил, Кайл Уокър и Дани Роуз, а вратата ще пази Джо Харт.

Часове преди мача на „Стад Велодром“ в Марсилия английските фенове показаха избухливия си характер часове преди началото на европейското първенство, след като се сбиха с местни жители. Мелето се разигра пред ирландски пъб в града, но полицията овладя набързо положението, използвайки сълзотворен газ и две групи жандармеристи. Според очевидци англичаните са се спречкали с група младежи от Марсилия, а след мелето има двама арестувани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят