Как да си забъркаме познатите коктейли в по-свежа форма

Сладък залез

Сезонът на почивките започна, ако се чудите какво свежо питие да си забъркате през уикенда, ето няколко идеи на познати, любими коктейли, в нови разновидности:

1. Къпиново мохито

Съставки за 2 чаши:

половин чаена чаша къпини (заделете 4,5 за украса)

шепа пресни листа от мента

сок от 2 лимона

1 чаена лъжичка захар

половин чаена чаша бял ром

Натрошен лед

Сода

Рецепта:

В малка купа сложете къпините, като леки с лъжичка ги натиснете отгоре. Поставете листата от мента в дъното на чашите. Сложете къпините вътре. Добавете рома, захарта и лимоновия сок и разбъркайте. Добавете натрошения лед отгоре и след това изсипете содата и украсете с листа от мента и къпини.

2. Сангрия с диня

Съставки за 6 чаши:

4 чаени чаши с нарязана диня

750 мл вино Мускат

1 чаена чаша ром (200 мл)

Сок от 4 лимона

Настъргана кора от 2 лайма (заделете парченце за украса)

1 супена лъжица захар

Шепа боровинки

Рецепта:

В блендера слагате парченцата диня, виното, рома, сокът от лимон и настъргания лайм, захарта и миксирате докато не стане леко гъста смес. Добавяте парченца лайм и боровинки за украса.

3. Лимонада на покрива

Съставки за 6 чаши:

50 мл водка

1 лимон и 1 лайм (за украса)

50 мл сода

1 чаена лъжичка захар

1 краставица

Рецепта:

Първо изцеждате лимона, добавяте сода и чаена лъжичка захар. Раязбърквате добре. Добавяте водката, режете тънки 3, 4 парченца краставичка и ги пускате в чашата. Поставете резенче лайм за украса.

4. Плодово – винен леден коктейл

Съставки за 2 чаши:

450 гр. замръзени праскови

3 чаени чаши Пино Гриджио

450 гр. ягоди (половин парченце за украса)

Рецепта:

В блендера слагате нарязани праскови, заедно с чаша и половина Пино Гриджио. Сместа трябва да е гъста, но в насипно състояние. Налейте сместа в чаша като я наклоните по диагонал. Също и в другата. Изплакнете блендера. Сложете ягодите с останалата чаша и половина Пино Гриджио. После добавете ягодовата смес по същия начин върху прасковената смес в чашата. Украсете с парченце ягода на ръба на чашата.

5. Сладък залез

Съставки за 2 чаши:

350 мл портокалов фреш или сок

90 мл бял ром

натрошен лед

2 супени лъжици Гренадин

1 лайм ( за украса)

Рецепта:

Сипете портокаловия сок заедно с рома в кана. От течността в каната налейте до средата две високи чаши, предварително напълнени с натрошен лед. В останалата смес в каната сложете 2 супени лъжици Гренадин. После я изсипвате в пълните чаши под ъгъл, за да стане омбре ефект.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл