Сезонът на почивките започна, ако се чудите какво свежо питие да си забъркате през уикенда, ето няколко идеи на познати, любими коктейли, в нови разновидности:
1. Къпиново мохито
Съставки за 2 чаши:
половин чаена чаша къпини (заделете 4,5 за украса)
шепа пресни листа от мента
сок от 2 лимона
1 чаена лъжичка захар
половин чаена чаша бял ром
Натрошен лед
Сода
Рецепта:
В малка купа сложете къпините, като леки с лъжичка ги натиснете отгоре. Поставете листата от мента в дъното на чашите. Сложете къпините вътре. Добавете рома, захарта и лимоновия сок и разбъркайте. Добавете натрошения лед отгоре и след това изсипете содата и украсете с листа от мента и къпини.
2. Сангрия с диня
Съставки за 6 чаши:
4 чаени чаши с нарязана диня
750 мл вино Мускат
1 чаена чаша ром (200 мл)
Сок от 4 лимона
Настъргана кора от 2 лайма (заделете парченце за украса)
1 супена лъжица захар
Шепа боровинки
Рецепта:
В блендера слагате парченцата диня, виното, рома, сокът от лимон и настъргания лайм, захарта и миксирате докато не стане леко гъста смес. Добавяте парченца лайм и боровинки за украса.
3. Лимонада на покрива
Съставки за 6 чаши:
50 мл водка
1 лимон и 1 лайм (за украса)
50 мл сода
1 чаена лъжичка захар
1 краставица
Рецепта:
Първо изцеждате лимона, добавяте сода и чаена лъжичка захар. Раязбърквате добре. Добавяте водката, режете тънки 3, 4 парченца краставичка и ги пускате в чашата. Поставете резенче лайм за украса.
4. Плодово – винен леден коктейл
Съставки за 2 чаши:
450 гр. замръзени праскови
3 чаени чаши Пино Гриджио
450 гр. ягоди (половин парченце за украса)
Рецепта:
В блендера слагате нарязани праскови, заедно с чаша и половина Пино Гриджио. Сместа трябва да е гъста, но в насипно състояние. Налейте сместа в чаша като я наклоните по диагонал. Също и в другата. Изплакнете блендера. Сложете ягодите с останалата чаша и половина Пино Гриджио. После добавете ягодовата смес по същия начин върху прасковената смес в чашата. Украсете с парченце ягода на ръба на чашата.
5. Сладък залез
Съставки за 2 чаши:
350 мл портокалов фреш или сок
90 мл бял ром
натрошен лед
2 супени лъжици Гренадин
1 лайм ( за украса)
Рецепта:
Сипете портокаловия сок заедно с рома в кана. От течността в каната налейте до средата две високи чаши, предварително напълнени с натрошен лед. В останалата смес в каната сложете 2 супени лъжици Гренадин. После я изсипвате в пълните чаши под ъгъл, за да стане омбре ефект.
Коментари
Регистрирай се, за да коментираш