Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Монтираха първите 3 паркомата за самотаксуване в „синята зона“ в Пловдив

Първите три автомата за самотаксуване при паркиране в „синята зона“ в Пловдив бяха монтирани в петък преди обяд на булевард „Княгиня Мария Луиза“. Именно там от понеделник към „синята зона“ бяха присъединени официално 113 паркоместа от всичките над 2000 в центъра на града под тепетата.

Цената на паркоматите е 9000 лв., а следващите, които ще бъдат монтирани, ще са на улиците „Христо Г. Данов“ и „Иван Вазов“. „Правим го за удобство на гражданите. Автоматите ще заменят само ръчната продажба на талони от инкасаторите, тъй като SMS таксуването на номер 1332 остава“, съобщи зам.-кметът по транспорта инж. Златин Велев.

При натискането на произволен бутон на паркомата излиза логото на Община Пловдив.

При желание за самотаксуване се натиска бутона с № 1 и върху монитора се изписва тарифата от понеделник до събота: 1 лв. – за 40-минутен престой; 1,50 лв. – за 1 час престой. Тъй като машината не връща ресто, колкото монети над тази сума постави водачът на МПС, автоматът ще му издаде талон за съответното време. Ако монетите са под 1 лв., се появява надпис, че сумата е недостатъчна, защото няма такава тарифа. Тогава с отказ чрез натискане на червения бутон „Х“ човек може да си върне монетите. Потвърждението на операцията се извършва със зеления „V“, след което излиза талонът. „Водачът е длъжен да постави талона на видимо място върху арматурното табло на автомобила. Ще има екипи, които постоянно ще проверяват дали паркиралите в „Синя зона“ са се самотаксували“, предупреди директорът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов.

Автоматите са произведени от френска фирма. Единият от тях е с по-голям монитор и е модел от ново поколение, какъвто за първи път се монтира в България. Той е свързан с онлайн платформата на Община Пловдив http://www.visitplovdiv.com и при натискане на бутон № 2 всеки може да получи информация както за забележителностите на града, така и за актуалните културни събития.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.