Путин получава 76,65% от гласовете

И днес ще вали

На 19 март 2018 да почерпят

Путин печели нов мандат с над 75% Изказа големи благодарности за резултата

ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Обвиняват учителка, че е изнесла отговорите на изпита по математика за VII клас

Професор обвини една от авторките на задачите по математика за VII клас, че ги е изнесла. Съмненията са, че учителка от педагогическия състав на 125 столично училище е изнесла задачите по математика за VII клас и ги е предоставила на учениците си, предаде БТВ.

17 ученици – 10 пълни шестици по математика. Това са резултатите на VII клас в 125 училище. Класен ръководител е един от авторите на задачите за Националното външно оценяване.

Учителката отказа участие в репортажа заради започналата проверка. Но ръководството на училището показва резултатите от последните няколко години.

През 2014 г. например имат 25 пълни шестици. „Аз не съм притеснена, аз съм ужасно ядосана, защото подобно поведение е недопустимо за човек с академична титла. Това е явна, 100-процентова лъжа”, твърди директорът на 125 СОУ Ирена Анастасова.

Уличената учителка работи едва от този 15 септември и преподава на учениците само веднъж седмично в часовете за свободно-избираема подготовка. Учениците решават задачи по математика 10 часа седмично, а връстниците им само 4. Това е така, защото са с математически профил.

„Ние сме постигнали много добри резултати. Ходим на състезания, в Хонг Конг имаме медал, на някои състезания бием Софийската математическа гимназия и е под достойнството ни да ни унижават, че ние преписваме на матурите”, твърди Кристиян Кюркчиев, който учи в VII клас.

Според професор Сава Гроздев обаче някои от децата са се похвалили. „Друго дете ми каза, че един от учениците бил с написани отговори на ръката”, споделя той.

Ръководството на училището не намира конфликт на интереси и няма намерение да се разделя с учителката, независимо от препоръките на министерството.

Министерството на образованието разследва случая. Резултатите от проверката ще са готови до 17 юни.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.