Млад мъж предложи брак на любимата си на сцената на фестивала "Орел на Дунава" в Свищов

Млад мъж предложи брак на любимата си на сцената на фестивала "Орел на Дунава", който традиционно се провежда в Свищов. По време на концертните изпълнения влюбеният мъж излезе на сцената в амфитеатъра в "Нове", покани приятелката си и пред очите на всички коленичи с пръстен пред нея. Отговорът, който получи бе "да". С уникално огнено шоу бе открито Дванадесетото издание на фестивала „Орел на Дунава”, което традиционно се провежда в Свищов. Специално за събитието амфитеатърът на крепостта „Калето” бе осветен от впечатляващи пламъци. За атрактивния форум в града пристигнаха повече от 200 реенактора от Италия, Франция, Румъния и България, които се представиха пред публиката от сцената на амфитеатъра.

Кметът на община Свищов Генчо Генчев официално откри „Орел на Дунава” и заедно с доайена сред участниците запали церемониално огъня на фестивала.

На тържествената церемония по откриването бяха обявени и победителите от състезанията в различните дисциплини от античните спортни игри, които се проведоха вчера. Проявите от Дванадесетия фестивал на античното наследство „Орел на Дунава” започнаха от сутринта в античния лагер „Нове” край Свищов, а началото им даде председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов.

В спортното състезание „Антични бързи, смели, сръчни” участие взеха 7 отбора, съставени от свищовските училища и един от Белене. На тържествената вечер победителите в спортните игри от СОУ „Николай Катранов” и учениците от СОУ „Димитър Благоев” , които се проявиха като най-силната агитка, бяха наградени с купи от кмета на община Свищов за отличното им представяне.

Сред гостите на Дванадесетото издание на „Орел на Дунава” бяха народният представител Евгени Стоев, археологът проучващ „Нове” - доц. Павлина Владкова и кулинарният гуру Ути Бъчваров, който има специално участие днес с антично кулинарно шоу, в условията на древна походна кухня.

Фустивалът ще продължи с богата и разнообразна програма през съботния и неделния ден, а накрая ще завърши с голям парад на участниците. В него, всички групи тържествено ще преминат по главните улици на Свищов и ще се срещнат на централния площад за официалното закриване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони