"Алкомет" инвестира 50 млн. лв. в нови пещи и станове

50 млн. лева ще инвестира през следващите 3 г. шуменският алуминиев завод "Алкомет" в ново оборудване, информира мажоритарният собственик на акционерното дружество Фикрет Индже след заседание на управителния съвет. Решено е трите заводски цеха да се обновят с нов стан, преса и пещ. Целта е да се вдигнат ръстът и качеството на продукцията.

Инвестицията в ново оборудване ще стартира още тази година. "Имаме много добри позиции на европейския пазар с едни продукти, сега искаме същия успех и за другите ни артикули", каза Фикрет Индже и обясни, че заводът е лидер с домакинското си фолио, но произвежда също листове и профили от алуминий.

В момента годишният оборот на предприятието с близо 900 работника е 350 млн. лева и произвежда 66 хил. тона продукция. Целта е оборотът да стигне 600 млн. лв., а продукцията - 100 хил. тона и това да стане до 3 г. "Още тази година ще минем 71 хиляди тона", прогнозира Фикрет Индже, които вчера имаха спортен празник.

В сряда "Алкомет" АД получи втора награда в категория "Растеж" от Конфедерацията на работодателите и индустриалците (КРИБ).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес