Разкриха склад за дрога и нарколаборатория след арест на трима дилъри в София

След полицейската акция, наблюдавана от Софийска градска прокуратура, е задържан криминално проявеният 54-годишен Ф.С. за произвеждане, съхраняване и разпространяване на наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на МВР. При проверка на получените данни униформените служители от СДВР установили, че за целта мъжът използва складова база, намираща се на столичната улица „Чепинско шосе“.

На 9 юни започнала специализирана полицейска операция, при която около 12,15 часа в квартал „Орландовци“ бил спрян за проверка автомобил “Фолксваген Бора”, който минути по-рано напуснал наблюдаваната складова база. Оказало се, че зад волана на превозното средство е Т.Г. /30 г./ от София. При извършените процесуално-следствени действия в превозното средство били открити и иззети полиетиленови пликове, съдържащи тревиста маса и прахообразни вещества. Незабавно шофьорът на колата бил задържан и последвало претърсване и изземване в жилището му, намиращо се в столичния квартал „Люлин“. Там полицаите намерили още пакетчета, съдържащи различни наркотични вещества, парична сума и везна.

Няколко часа по-късно, около 20,15 часа, пред складовата база на улица “Чепинско шосе” служителите на СДВР задържали Ф.С. /54 г./ и 37-годишният Б.Й. При извършените процесуални действия на територията на склада полицаите установили, че помещението е пригодено и оборудвано за производство на наркотични вещества. Униформените служители намерили и иззели множество прахообразни вещества, тревиста маса, бутилки с различни по вид течности, везни, кантари и съдове. При последвалите полицейски действия в жилището на Ф.С. били открити 2500 лева и везна.

В рамките на образуваното досъдебно производство е установено, че иззетите вещества са 3582, 11 гр. амфетамин, 238,63 гр. хероин, 1 500 гр. марихуана и 3,08 гр. кокаин. Предстои изготвянето на експертизи за установяване на вида и съдържанието на други иззети вещества - различни течности и 21 кг. прахообразно вещество. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на тримата мъже е повдиганото обвинение за престъпление по чл.354А, ал.1 от НК и им е наложено задържане за срок до 72ч. На 12 юни градската прокуратура в София ще поиска налагане на постоянна мярка на задържаните.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право