Откриха обявено за издирване момиче от Търговище

Снимка: Facebook

Полицията върна на родителите 17-годишна ученичка от Търговище, която преди повече от месец изчезнала от вкъщи. Тя е открита в София на 8 юни от служители на сектор „Издирване“ при ГД „Национална полиция“ и Осмо РУ в София.

От полицията в Търговище разпространиха тази информация в събота, четири дни по-късно, след като някой информационни сайтове оповестиха, че момичето е открито от частен детектив. Официалната информация гласи, че на 17 май т.г. в РУ-Търговище е получен сигнал от бащата на момичето, че предния ден около 15,30 ч. дъщеря му е излязла от дома им, за да отиде до магазина, след което не се е прибрала. Още тогава е обявена на общодържавно издирване.

Зов за помощ отправят нейни близки и на фейсбук страницата „Търсим се”, където съобщават, че се издирва Мерлин Сабриева на 17 години. „Имаме информация, че последно е видяна да се качва в някаква кола. За нейното изчезване е уведомена полицията и всички хора, които са я познавали, но няма никаква информация за нея”, пишат притеснените роднини, които молят за спешно разпространение на поста.

От полицията в Търговище допълват, че за да не бъде открита девойката умишлено не поддържала контакти с роднините си, не е ползвала мобилен телефон, а на своя близка в чужбина по Интернет е изпратила заблуждаваща информация, че ще се омъжва. На 8 юни след съвместна акция на служители на ГД „НП“, Осмо РУ-София и РУ-Търговище 17-годишната Мерлин е открита в жилище на приятелка в ж.к. „Дружба” в столицата, в добро здраве.

Момичето е дало показания в полицията и вече е при семейството си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини