100 войни в зрелищен спектакъл „ От Аспарух до наши дни”

Нечувани пукотевици и невиждани зрелищни битки със 100 войни и близо дузина обучени жребци ще покаже в неделя историческият спектакъл „Българската армия-от Аспарух до наши дни” . Той е част от 49-то издание на фестивала „Аспарухово пее и танцува „, който се провежда два дни в южния квартал на Варна.

Спектакълът е ретроспекция на Българската армия и ще представи събития, облекла, въоръжение и снаряжение от периода на Аспарухова България и Първото Българско Царство, Второто Българско Царство, борбите за национално освобождение, борбите на хайдути и четници, войните за национално обединение, Балканската и Първата световна война, както и от периода на Втората световна война.

Ще се представят конни демонстрации, боравене с оръжие и бойни практики от гърба на коня от периода на ранното Средновековие. Очакват се атрактивни демонстрации на Военноморските сили на Република България, десант от вертолет на спецчастите и действия във фиктивна зона на конфликт.

Бойното шоу, което се провежда край Аспаруховия вал, е организирано от варненското „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции – Авитохол”.

В празничната програма има конкурс мини Мис и Мистър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони